Архієпископ Митрофан співслужив за Літургією Блаженішому Митрополиту Володимиру у Печерській Лаврі

28 лютого, у неділю, в день пам’яті Собору Преподобних Отців Києво-Печерських Високопреосвященніший архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Володимиру у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
У Неділю, 28 лютого, в день пам’яті Собору Преподобних Отців Києво-Печерських Предстоятель Української Православної Церкви  очолив Божественну літургію у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили: митрополит Черкаський і Канівський Софроній,  архієпископи: Вишгородський Павел,  Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Бориспільський Антоній, єпископи: Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій,  Переяслав-Хмельницький Олександр, Васильківський Пантелеімон, а також насельники обителі у священному сані.

Під час відправи з нагоди свята та за понесені труди на ниві Церковній, Священноархімандрит обителі удостоїв ряд її насельників богослужбових нагород.  Також за богослужінням були звершені хіротонії: у священника висвячений насельник Лаври ієродиякон Филип (Бондар), а у сан ієродиякона – інок Сергій (Василашку).

Перед початком Божественної літургії  Блаженніший Владика звершив традиційний щорічний постриг у читці вихованців випускного курсу Київської духовної семінарії.

Обов'язки читця полягають у тому, щоб читати у храмі Святе Письмо. Звершуючи чин, на ставленикові постригають волосся, покладають на нього малу фелонь, після чого йому дається читання уривку з книги Апостола. Хрестоподібне вистриження волосся знаменує початок цілковитого пожертвування себе служінню Богові. Мала фелонь, яку одягають на читця, є символом початку священства і означає посвяту ставленика в служіння Богові і обов'язковість прийняти в майбутньому священний сан. Після молитви архієрея читець читає частину Апостола на знак того, що першорядним його обов'язком є читання Святого Письма.

Насамкінець, духовенство відправило молебень, за яким просили святих угодників заступництва перед Господом за братію монастиря та його прихожан.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Лютий 2010
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Січ   Бер »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
  • Архів записів