Юр’ївський вечір для медпрацівників Білоцерківської міської лікарні №2

5 грудня, на запрошення адміністрації  Білоцерківської міської лікарні №2, з нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, Білоцерківська єпархія організувала для медперсоналу лікарні концертну програму Юр’ївського вечора під назвою «Християнські цінності – основа служіння медика».

У програмі свята взяли участь: секретар єпархії протоієрей Михаїл Кобулей, головний лікар Білоцерківської міської лікарні №2 Головенко Ніна Василівна, струнний квартет Білоцерківської музичної школи №3 під керівництвом Анни Павлової, архієрейський хор Спасо-Преображенського кафедрального собору у м. Білій Церкві  під керівництвом протоієрея Сергія Маркевича.

Тема концерту розкривала красоту Християнства, яке пустило духмяні пагони чудового цвіту по всій Руській землі. Саме із Хрещенням Русі на наших землях починає утверджуватися істинна духовність, виникає державність, отримує поштовх до активного розвитку культура і наука. Християнство принесло на Русь унікально красиву квітку добра, що зрощена дбайливими руками князя Володимира і його вірних нащадків, і досі радує нас надією на вічне щастя в Райських обителях.

Християнство не мислиме без подвигу служіння. Саме професія медпрацівника і є відображенням цього служіння. Глибоко символічна червоно-хресна символіка міжнародної організації медичної допомоги і милосердя, на яку надіються сьогодні в кожному неблагополучному районі світу, що підтверджує слова святителя Іоанна Златоуста: “Така сила милосердя: воно безсмертне, нетлінне і ніколи не загине”. Передання і історія свідчать, що медицина ніколи не була чужорідним тілом для православної культури. Більше того, професія лікаря освячена Священним Переданням – один із учнів Христа, апостол Лука, був лікарем. Лікарська справа – одна із професій перших християн, святих Косьми і Даміана († 284), мученика Пантелеімона († 303). Історія Церкви знає безліч прикладів, коли священики і навіть єпископи займалися лікуванням тілесних хвороб.

У програмі свята відбувся показ короткометражного фільму «Лука» про професора медицини ХХ століття святителя Луку (Войно-Ясенецького).

На завершення заходу секретар єпархії вручив ветеранам медицини грамоти Керуючого Білоцерківською єпархією.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Грудень 2013
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Лис   Січ »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Архів записів