Керуючий Білоцерківською єпархією відзначив день Тезоімеництва

28 червня 2017 р. у  день пам’яті блаженного Августина, єпископа Іппонійського, небесного покровителя Керуючого Білоцерківською єпархією, митрополита  Білоцерківського і Богуславського Августина,  у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у місті Біла Церква відбулося урочисте Богослужіння. У цей день архіпастир також відзначив 65-річчя від Дня народження, 5-річчя його перебування на Білоцерківській кафедрі (виповнюється 20.07.2017) і 25-річчя архієрейської хіротонії (виповнюється 20.09.2017).

Божественну літургію очолив Високопреосвященніший Марк, митрополит Хустський і Виноградівський. Йому співслужили Високопреосвященніші митрополити: Вишгородський і Чорнобильський Павел, Луганський і Алчевський Митрофан, Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Тернопільський і Кременецький Сергій, Хмельницький і Староконстянтинівський Антоній, Миколаївський і Очаківський Питирим, Білоцерківський і Богуславський Августин, Сарненський і Поліський Анатолій, Вінницький і Барський Симеон, Почаївський Володимир, Чернівецький і Буковинський Мелетій; архієпископи: Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, Городницький Олександр, Сєверодонецький і Старобільський Никодим; Преосвященніші єпископи: Львівський і Галицький Філарет, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Васильківський Миколай, Луцький і Волинський Нафанаїл; духовенство Білоцерківської й інших єпархії.

Проповідь за Богослужінням виголосив намісник Святої Успенської Києво-Печерської Лаври, Високопреосвященніший митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Вітальне слово митрополиту Августину виголосив Високопреосвященніший митрополит Марк, в якому, зокрема, зазначив про особливий хрест служіння Богу і Церкві владики − душпастирська опіка воїнів. “Ви як добрий пастир шукаєте і находите правильні напрямки в цьому не легкому служінні. Тільки Бог, керуючий Вами, веде все до Свого кінця”, − сказав владика. Він побажав митрополиту Августину в духовній радості нести свій послуг і підніс йому богослужбову просфору. Вітальний адрес від імені духовенства, чернецтва і вірних Львівської єпархії, де митрополит Августин звершував своє архіпастирське служіння майже 20 років, виголосив Преосвященніший єпископ Філарет і подарував імениннику пасхальні ризи.

Митрополит Августин висловив подяку архіпастирям, духовенству, всім вірним, хто розділив з ним радість свята.

Далі Керуючого єпархією вітали від імені духовенства Білоцерківської єпархії намісник чоловічого монастиря преподобного Серафима Саровського  у м. Білій Церкві архімандрит Амвросій (Єрохін), міський голова Коростеня Володимир Москаленко, співробітники єпархіального управління, представники освітніх навчальних закладів, громадських організацій, силових структур, духовні чада.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Червень 2017
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Тра   Лип »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • Архів записів