Богослужіння Великих Четверга та П’ятниці

5 квітня, Великий Четвер (Страсний), спомин Тайної Вечері, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, очолив Божественну літургію святителя Василія Великого у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві.

Проповідь за Богослужінням виголосив ключар собору ієромонах Олексій (Сологуб).

Після завершення Літургії архіпастир, традиційно, звершив чин омовіння ніг. Наслідуючи приклад Спасителя, Який омив ноги своїм учням, архіпастир омив ноги священиків.

Увечері, митрополит Августин у співслужінні духовенства звершив Утреню з читанням дванадцяти Євангелій про хресні страждання Господа Іісуса Христа.

6 квітня, Велика П’ятниця, спомин Святих Спасительних Страстей Господа нашого Іісуса Христа, Керуючий єпархією молився у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві під час уставного Богослужіння − читання Царських часів.

У другій половині дня архіпастир очолив Вечірню з виносом Плащаниці Господа нашого Іісуса Христа та виголосив проповідь. Увечері, він звершив Утреню з чином відспівування Плащаниці Спасителя в поєднанні зі святом Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Квітень 2018
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Бер   Тра »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • Архів записів