Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав «небесну варту» – Шепетівський зенітно-ракетний полк з нагоди 58 річниці з дня його заснування.

1 травня 2018 року голова Синодального відділу Української Православної Церкви із взаємодії зі Збройними Силами України вручив військовослужбовцям церковні нагороди і благословив їх на служіння Україні.

Святкування в легендарній частині, яка неодноразово визнавалася кращою, почали з молебню, який відслужив владика Августин. Під час богослужіння були піднесені молитви за мир в Україні. Також митрополит помолився і за упокій воїнів, полеглих в зоні бойових дій. По завершенню, клірики Шепетівської єпархії УПЦ окропили «небесну варту», як називають полк в народі, святою водою.

Вітальне звернення до військовослужбовців митрополит Августин почав зі слів щирих побажань Божої допомоги у всіх починаннях і зазначив: «Вашу роботу я знаю зсередини, адже не перший рік переймаюся потребами військових. Мені доводилося бути і в зоні АТО, спілкуватися і підтримувати воїнів, наша єпархія, наша Церква також дбають про військових госпіталях. Дійсно, вам випала важка доля: жити в час, коли країна знаходиться в стані війни. Тому захоплююся вашою професійністю, схиляю голову перед вашою сміливістю і закликаю на всіх вас Боже Благословення».

Митрополит Августин вручив церковні нагороди керівникам Шепетівського зенітно-ракетного полку: Рябку Сергію Івановичу і Зайчуку Олександру Дмитровичу. Після цього відбувся урочистий парад військовослужбовців з нагоди святкування. Владику ознайомили з військовою технікою з арсеналу озброєння полку.

В урочистостях взяли участь чиновники, ветерани військової частини та родичі військовослужбовців.

За матеріалами сайту Синодального відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуванями України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Травень 2018
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Кві   Чер »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • Архів записів