День Святої Трійці. П’ятидесятниця.

27 травня, День Святої Трійці, П’ятидесятниця, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин очолив Божественну літургію та Вечірню з читанням трьох колінопреклоненими молитвами та виголосив проповідь у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві.

За Богослужінням Керуючому єпархії співслужили: клірик патріаршого подвор’я святителя Миколая в м. Барі (Італія) архімандрит Августин (Морозов), братія Білоцерківського чоловічого монастиря преподобного Серафима Саровського та клірики собору.

На запричасному – архімандрит Амвросій (Єрохін) зачитав послання Священного Синоду до єпископату, духовенства, чернецтва та мирян з приводу ініціатив щодо «надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні».

За церковною традицією свята, владика виголосив молитву на освячення зілля та разом із духовенством покропив святою водою квіти й зелень, які принесли вірні до храму.

Напередодні, увечері, архієрей очолив Всенощне бдіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві. Під час Богослужіння архіпастир удостоїв благословенної Грамоти парафіянку кафедрального собору Князєву Світлану Олексіївну, з нагоди Дня народження.

Під час Вечірньої літія звершувалася з хресною ходою навколо собору.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Травень 2018
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Кві   Чер »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • Архів записів