Архієрейське Богослужіння у смт. Володарці. Відзначення церковними нагородами у м. Києві.

21 червня, великомученика Феодора Стратилата, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин очолив Божественну літургію та виголосив проповідь у храмі Трьох Святителів у смт. Володарці.

За Богослужінням архіпастирю співслужили секретар єпархії протоієрей Михаїл Кобулей, благочинний Сквирського округу протоієрей Андрій Хомишак, в.о. благочинного Володарського округу, настоятель храму протоієрей Михаїл Рискін, духовенство Володарського та Тетіївського благочиннь, клірик Київської єпархії.

Рішенням зборів парафіяльної громади та затвердженням Керуючого єпархією було прийнято в день пам’яті великомученика Феодора Стратилата урочисто вшановувати пам’ять святих угодників Божих, часточки мощей яких закладені в Престол цього храму, а саме: Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна,  апостола Андрія Первозванного, первомученика архідиякона Стефана, великомучеників Феодора Стратилата, Георгія Побідоносця, Пантелеімона, мученика Трифона.

У другій половині дня архіпастир разом із співробітником Синодального військового відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієреєм В’ячеславом Яковенко у Свято-Воскресенському Академічному храмі пам’яті загиблим та ветеранам Афганістану, що на території Києво-Печерської Лаври, з нагоди 60-річчя від Дня Народження вручив орден святого рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеню Голові Всеукраїнського об’єднання інвалідів та постраждалих від мін і учасників АТО – Костянтину Васильовичу Антощуку та орден святого благовірного князя Ярослава Мудрого Герою Радянського Союзу, учаснику Афганської війни – Валерію Івановичу Гринчаку, яких їх удостоїв Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Червень 2018
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Тра   Лип »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  
  • Архів записів