Митрополит Августин взяв участь у міжнародній конференції в Італії

9 вересня митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, з групою з Синодального відділу із взаємодії зі Збройним Силами та іншими військовими формуваннями України взяв участь у міжнародній конференції “Амвросіївські читання” у місті Мілані (Італія).

У неділю 15-ту після П’ятидесятниці, перед конференцією, митрополит Августин разом із Преосвященнішим єпископом Сєвероморським і Умбським Митрофаном, головою Патріаршої комісії з питань фізичної культури і спорту у співслужінні настоятеля парафії архімандрита Амвросія (Макара) та духовенства звершили Божественну літургію  у храмі на честь святителя Амвросія, єпископа Медіоланського. Митрополит Августин виголосив проповідь.

У приміщенні парафіяльної бібліотеки відбулися 11-ті Амвросіївські чтення на тему: “Единство свидетельства мучеников Древней Церкви и новомучеников Русской Православной Церкви (к 100-летию мученичества сщмч. Митрополита Киевского Владимира (Богоявленского) и святых царственных страстотерпцев)”. Владика Августин виступив з доповіддю: «Мученичество, подвижництво і новомученичество –  єдність свідоцтва».

10 вересня у місті Павія, 40 кілометрів на південь від Мілану, відбулася непересічна історична подія: перша за останні 1300 років Божественна Літургія святителя Іоанна Златоуста у базилиці Святого Петра в Золотому Небі, де покояться мощі блаженного Августина. Саме сюди, в колишню столицю Лангобардїі, вони були перенесені майже півтора тисяч років тому. Базиліка належить католицькому ордену монахів-августинців. І до цього дня православні не мали можливості звершувати тут Божественну Літургію. Але Господь сподобив. І вперше за тисячоліття вона з дозволу католицької церковної влади відбулася. Богослужіння очолив митрополит Білоцерківський та Богуславський Августин у співслужінні архімандрита Августина (Морозова) (місто Салерно, Італія), священика Августина Соколовські, викладача Паризької духовної семінарії, доктора богослов’я та священика Сергія з Мілану.

Отже, є початок, дай Боже, щоб було продовження.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Вересень 2018
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Сер   Жов »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
  • Архів записів