Привітання з Днем Збройних Сил України

Привітання з Днем Збройних Сил України

Голови Синодального відділу Української Православної Церкви із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України,

митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина

Шановні військовослужбовці, працівники і ветерани Збройних Сил України! Дорогі брати і сестри!

6 грудня народ України відзначає День створення своїх Збройних Сил. Сьогодні, коли на Сході нашої держави вже п’ятий рік тривають бойові дії, це свято має особливе значення. Ми є свідками доблесті і героїзму нинішнього покоління наших воїнів, які мужньо захищають територіальну цілісність держави.

У цей день ми вшановуємо всіх, хто стояв і стоїть на захисті Батьківщини: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами ветеранів, до молоді, яка лише нещодавно одягла військову форму.

Свята Церква з особливою материнською любов’ю ставиться до всіх христолюбивих воїнів. Духовно і молитовно опікуючи захисників Батьківщини, вона закликає воїнів своїм благочестям і подвигом самозречення заради миру, безпеки і добробуту співвітчизників бути взірцем християнського життя.

Бойові дії на Сході нашої держави стали каталізатором створення інституту військового капеланства, який багато у чому допоміг нашим воїнам вистояти і зупинити поширення кровопролиття не тільки силою зброї, а й силою духу.  Військові священики разом із своїми чадами мужньо стали на духовну варту на передовій.

Свято Збройних Сил України – це також данина пам’яті тих воїнів, які загинули в боях чи під час несення служби, це молитовний спомин тих, хто віддав своє життя за Батьківщину. Молимося, щоб Всемилостивий Господь упокоїв їх душі в оселях праведних. Сьогодні ми також підносимо посиленні молитви за наших мужніх моряків та всіх воїнів, які перебувають у полоні. Церква робить все можливе для їх скорішого повернення додому. Сподіваємося що це відбудеться найближчим часом.

Від імені Синодального відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України і від себе особисто вітаю із професійним святом та висловлюю глибоку вдячність кожному військовослужбовцю: солдату і командиру, ветерану і волонтеру – за ваш героїзм, за те, що взяли на себе відповідальність за збереження миру і спокою на більшій частині нашої країни, за можливість вільно молитися і трудитися у славу Божу і на благо Батьківщини. У цей день також вітаю усіх військових капеланів: прийміть щирі привітання і побажання допомоги Божої у вашому служінні заради спасіння душ захисників Вітчизни та встановлення жаданого миру.

Бажаю вам, шановні військовослужбовці, щоб Ангел Охоронець супроводжував кожного з вас під час виконання бойових завдань, щоб заступництвом Пресвятої Богородиці Господь зберіг ваші життя на радість рідним, щоб ви повернулись додому неушкодженими і далі будували своє майбутнє в мирній Україні згідно із Заповідями Божими і  гідно славили Господа і Бога нашого.

 

З повагою,

АВГУСТИН,

митрополит Білоцерківський і Богуславський,

голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії

зі Збройними Силами та іншими

військовими формуваннями України

06.12.2018 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Грудень 2018
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Лис   Січ »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • Архів записів