Духовенство та вірні єпархії звершили хресну ходу у Рудому Селі

8 березня, п’ятниця, духовенство та вірні з парафій Білоцерківської єпархії на чолі з митрополитом Білоцерківським і Богуславським Августином відвідали с. Руде Село Володарського благочиння, щоб молитовно підтримати вірних Свято-Троїцької парафії на чолі з її настоятелем протоієреєм Ігорем Безоглюком, яких не пускають у свій храм.

Хресна хода розпочалася з місця, де була явлена чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Рудосільська» і пройшла до місцевої Свято-Троїцької церкви. Оскільки ворота на церковне подвір’я були зачинені, а перед ними вхід перегородила група людей, молебень з акафістом до Пресвятої Богородиці відбувся при дорозі. Після закінчення спільної молитви архіпастир виголосив коротке повчання, в якому, зокрема, зауважив, що нині його вже третє покоління співвітчизників вчить як треба думати, жити і любити Батьківщину. У дитячому віці докоряли за те, що він не хотів бути піонером і комсомольцем, а вірував у Бога і разом з батьком-священиком ходив у церкву, потім за те, що став священиком, багато проповідував і вчив дітей  парафіян православній вірі, а нині також докоряють, що він не так як треба любить Батьківщину. Владика сказав, що молоді і старші повинні не боятися і не уникати випробувань, якими б вони важкими чи страшними не були, адже витримуючи їх, ми свідчимо перед Богом і людьми про свою справжню віру і любов до Господа нашого Іісуса Христа і Його Святої Церкви.

Далі хресна хода пройшла у зворотному напрямку.

***

Свято-Троїцьку парафію очолює з 1994 року протоієрей Ігор Безоглюк, який в свою опіку отримав напівзруйнований храм. Пастирське служіння священик розпочав з відбудови  храму. Він доклав усіх зусиль, щоб храм отримав нове дихання і став одним із найкращих у районі. За 25 років свого служіння турботами священика були відновлені стіни, встановлений новий купол і накупольні хрести, проведенні зовнішні і внутрішні облицювальні роботи. Храм повністю був розписаний та встановлений іконостас. Розпочато будівництво дзвіниці та приміщення недільної школи.

Нині священика та парафіян, які дали храму нове життя, виставили за двері не лише храму, але й церковного подвір’я люди, які не приклали жодних зусиль до його відбудови й участі у церковному житті не брали.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Березень 2019
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Лют   Кві »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Архів записів