Святого рівноапостольного князя Володимира. День Хрещення Русі

28 липня, святого рівноапостольного князя Володимира, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Предстоятелю співслужили митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополити, архієпископи, єпископи та духовенство Української Православної Церкви, а також гості з Помісних Православних Церков: делегація Антіохійської Православної Церкви на чолі з єпископом Селевкійським Єфремом, секретарем Священного Синоду Антіохійського Патріархату; делегація Сербської Православної Церкви у складі єпископів Ремесіанського Стефана та Топлічського Ієрофея, вікаріїв Святішого Патріарха Сербського; представник Православної Церкви Чеських земель і Словаччини архієпископ Празький Михаїл. За богослужінням молилися тисячі прочан, які приїхали до Києва для спільної молитви з усіх регіонів України та з інших держав.

Після Літургії священнослужителі звершили молебень святому князю Володимиру перед іконою святого.

Потім представники Помісних Церков виголосили вітання Предстоятелю з Днем Хрещення Русі. Блаженніший владика подякував гостям і також привітав їх зі святом. Зокрема, архіпастир подякував паломникам з Грузії, які взяли участь у святкуванні, та передав вітання Патріарху Ілії.

Інформаційно-просвітницький відділ Української Православної Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Липень 2021
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Чер   Сер »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Архів записів