Свято святителя Миколая

19 грудня, у день пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського, Високопреосвященніший архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква.
Йому співслужили секретар єпархії архімандрит Никодим, благочинний Кагарлицького округу протоієрей Василій Синюк, клірики кафедрального собору та єпархії.
За Божественною літургією, під час співу антифонів, правлячий архієрей звершив хіротесію (постриг у чтеця) вихованця Почаївської Духовної Семінарії Погребного Валерія, а після Євхаристичного канону возвів ставленика в першу степінь священства – сан диякона.
Після закінчення Літургії правлячий архієрей нагородив працівників єпархіального журналу «Воскресіння» благословенними архієрейськими грамотами.
Цього ж дня, владика Митрофан, традиційно до свята святителя Миколая, привітав дітей недільної школи, що при Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква та подарував їм солодкі гостинці. Вітаючи найменших прихожан кафедрального собору зі святом, архіпастир зазначив, що Церква споконвіків на свято святителя Миколая готувала подарунки дітям і цим самим вона продовжує добру справу цього угодника Божого, який прославився своєю щедрістю, милістю та любов’ю до людей.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Грудень 2009
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Лис   Січ »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • Архів записів