Світле Христове Воскресіння. Пасха

У ніч з 11 на 12 квітня православні християни відзначили найбільше та найвеличніше торжество – Світле Христове Воскресіння. У Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві були звершені пасхальні Богослужіння: полуночниця, заутреня та Божественна літургія, які очолив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Йому співслужили: секретар єпархії і ключар собору протоієрей Михаїл Кобулей, намісник Білоцерківського чоловічого монастиря преподобного Серафима Саровського архімандрит Амвросій (Єрохін) з братією обителі та духовенство кафедрального собору.

Перед початком Богослужіння митрополит Августин виніс для вірних Благодатний вогонь, привезений з Єрусалиму. Владика поблагословив ним прочан, виголосив коротке повчання та роздав святиню вірним.

Під час Божественної літургії пасхальне євангельське зачало було прочитано на одинадцяти мовах: церковно-славянській, грецькій, латинській, англійській, французькій, німецькій, польській, грузинській, єврейській, російській і українській. Після Євангелія архіпастир зачитав пасхальне послання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. На запричасному – пасхальне послання Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила прочитав насельник чоловічого монастиря преподобного Серафима Саровського ігумен Лавр (Тихий).

Наприкінці Богослужіння архіпастир привітав вірних з празником. Владика виголосив молитви на освячення артоса (благословенний хліб) та пасхального приношення прочан, після чого окропив святою водою пасхальні кошики.

Цього дня митрополит Августин відвідав ув’язнених Білоцерківської виправної колонії №35, де звершив молебень, привітав їх зі святом та освятив пасхальні кулічі.

Увечері владика звершив у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква вечірню і утреню пасхальним чином.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Квітень 2015
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Бер   Тра »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
  • Архів записів