Перший зліт вихованців недільних шкіл єпархії

З 15 по 17 червня з благословення митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина відбувся І загальноєпархіальний зліт недільних шкіл, що проходив у мальовничому місці поблизу села Чайки на Богуславщині.

Метою заходу було показати підліткам та дітям альтернативу дозвілля на свіжому повітрі, виховання у них навичок командної роботи, глибше розуміння Православ’я й розширення їх кола друзів.

Оскільки захід такого масштабу перший, і досвід роботи з великою кількістю дітей незначний, було вирішено, що у зльоті візьмуть участь лише по десять дітей з кожного благочиння єпархії на чолі зі священиком та його помічником. Ініціатором, організатором і координатором зльоту був начальник Управління духовної освіти єпархії протоієрей Ігор Ковровський. У підготовці і проведенні зльоту також активну участь взяли голова єпархіального місіонерського відділу протоієрей Сергій Савельєв, голова Інспекції з контролю за діяльністю недільних шкіл протоієрей Петро Довгун, благочинний Богуславського округу протоієрей Михаїл Залізницький разом зі священиками благочиння, які відповідали за технічну сторону проведення заходу, а також священики єпархії, що безпосередньо відповідали за команди зі своїх благочинь.

Першого дня зльоту його учасників відвідав митрополит Августин. Владика разом з виконувачем обов’язків голови Богуславської райдержадміністрації Резніченком Анатолієм Леонідовичем та головою села Мисайлівки Совенком Михайлом Андрійовичем привітав учасників. Архієрей дав духовні настанови і, навіть, допоміг одній із команд перемогти у товариському футбольному матчі.

Три дні і дві ночі учасники зльоту провели разом. Незважаючи на похмуру, а іноді й дощову погоду, вони разом молилися, представляли свої команди, грали у футбол і волейбол, стріляли з лука, виконували завдання на зміцнення командного духу та брали участь у великій грі «Strategy». У кожній команді був проведений «Час Православ’я». А ще були конкурси кашоварів, облаштування місця проживання, стінгазет. Діти розповідали про діяльність своїх недільних шкіл, заняття із Закону Божого, паломницькі поїздки, благодійницьку діяльність. Під час загальнотаборового вогнища команди співали пісні, розкривали свої таланти, граючи на музичних інструментах.

Останнього дня зльоту після подячного молебну відбулося нагородження команд у різних номінаціях:

– команда “Духовні Промені” (Білоцерківське благочиння ) – номінація “Рука товариша”;

– “Посмішка” (Богуславське благочиння ) – “Добрий господар”;

– “Незламна Віра” (Володарське благочиння ) – “Ось такі ми!”;

– “Кагарлицький ковчег” (Кагарлицьке благочиння) – “Каша із сокири”;

– “Веселка” (Миронівське благочиння) – “Голосисте горлечко”;

– “Сімейка” (Рокитнянське благочиння) – “Жили-поживали”;

– “Бджоли” (Узинське благочиння) – “Найкрутіший репортер”.

Подякою для керівників табору став хороший настрій дітей, неохота роз’їжджалися по домівках та побажання нової зустрічі.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Червень 2015
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Тра   Лип »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Архів записів