Збори духовенства єпархії

3 вересня, під головуванням Керуючого єпархією, митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві відбулися загальноєпархіальні збори духовенства.

Перед початком зборів у приміщенні єпархіального управління митрополит Августин провів з благочинними єпархії та намісниками монастирів нараду.

Після спільної молитви митрополит Августин привітав усіх присутніх та розпочав збори, зачитавши порядок денний. У своєму виступі архіпастир підсумував стан справ Української Православної Церкви та Її взаємовідносини з органами влади. Особливу увагу владика звернув на виховання дітей, які зростають в умовах війни. За ради майбутнього нашої Батьківщини потрібно не допустити, щоб у свідомості підростаючого покоління закарбувалися такі негативні почуття як ненависть, помста і зло, – зазначив, зокрема, архієрей. Митрополит Августин розповів про святкування Дня Незалежності України у м. Білій Церкві та провокацію з боку “священика” УПЦ КП Миколи Гопайнича, який своєю промовою розпалював міжконфесійне протистояння. На зборах було вирішено направити звернення до відповідних державних органів влади з цього приводу. Протоієрею Валерію Яблонському  було доручено ініціювати позачергову Раду Церков і релігійних організацій у м. Білій Церкві для нормалізації релігійної ситуації.

Далі священик Сергій Сиротинський виступив із доповіддю на тему: “Практичні поради для священнослужителів при звершенні церковних Таїнств та треб”. Владика доповнив доповідь духовними настановами щодо конкретних ситуацій, що трапляються у пастирському служінні. Потім було розглянуто поточні питання єпархіального і парафіяльного життя.

На зборах також виступив гість – клірик Шепетівської єпархії, священик Михаїл Романюк, який розповів про проблему алкоголізму у нашій державі та значення братств тверезості, які створюються вірними Української Православної Церкви.

Керівник єпархіального відділу духовної освіти та катехізації протоієрей Ігор Ковровський виступив з доповіддю про проблеми пов’язані з викладанням курсу “Біблійна історія та християнська етика” у загальноосвітніх школах. Потім священик відповів на запитання.

Архіпастир повідомив духовенству про збори дружин священнослужителів, які відбудуться 6 вересня, у неділю, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві. Початок о 15:00.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Вересень 2015
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Сер   Жов »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • Архів записів