Керуючий єпархією освятив новий храм у Кагарлицькому благочинні

13 жовтня, у селі Шубівка Кагарлицького благочиння відбулася визначна подія – освячення Свято-Покровського храму, настоятелем якого є священик Миколай Лаврега.

Урочисте Богослужіння очолив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин у співслужінні секретаря єпархії протоієрея Михаїла Кобулея, благочинних Кагарлицького округу протоієрея Василія Синюка та Рокитнянського округу − протоієрея Олександра Тарасюка, духовенства Кагарлицького та Білоцерківського благочинь.

 

За Літургією, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, владика удостоїв настоятеля храму чергової священицької відзнаки − сану протоієрея.

Під час Богослужіння серед вірних, зокрема, молилися ктитор храму, голова місцевого фермерського господарства Широкоступ Олександр Васильович, голова Кагарлицької районної державної адміністрації Коляда Віктор Миколайович, голова Кагарлицької районної ради Семцов Іван Михайлович, депутат Київської обласної ради Карлюк Віталій Іванович, сільський голова 4-ох попередніх скликань у с. Шубівка Черкай Микола Володимирович, діючий сільський голова Широкоступ Микола Васильович.

У вітальному слові митрополит Августин подякував усім, хто долучилися до спорудження і оздоблення церкви та відзначив високими церковними нагородами ктитора та інших меценатів храму.

Владика також прокоментував і поставив високу оцінку за богословський зміст виступів Олександра Васильовича  Широкоступа та  Віктора Миколайовича Коляди.

*** 

Довідка

У день пам’яті святої мучениці Татіани у 2008 р. Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) (+2014) у співслужінні Високопреосвященніших архієпископів Митрофана (Юрчука), Павла (Лебедя), Преосвященніших єпископів Антонія (Паканича),  Олександра (Драбинки), а також священнослужителів єпархії очолив чин освячення місця і закладки першого каменю під будівництво Свято-Покровського храму.
Історія цього храму говорить, що Покровська церква була побудована в сиву давнину і пережила багато віків. У часи атеїзму радянська влада знищила церковну будівлю. У 1995 році жителі села відновили історію своєї святині, зареєструвавши церковну громаду на честь ікони Божої Матері Покрова Богородиці.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Жовтень 2016
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Вер   Лис »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • Архів записів