Митрополит Августин взяв участь у виїзному засіданні ВРЦіРО на Донбасі

2 листопада 2016 року голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин взяв участь у виїзному засіданні Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у Краматорську, Донецької області.

Також від Української Православної Церкви на заході був присутній співробітник Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків протоієрей Віталій Поліщук.

Представники різних конфесій України та релігійних організацій під час засідання у Краматорську ухвалили спеціальне Звернення щодо утвердження миру в Україні.

ВРЦіРО закликала всіх віруючих продовжувати молитися за мир в Україні, а всіх причетних до розпалювання військового конфлікту на Сході України — до пошуку порозуміння та припинення штучного загострення ворожнечі через поширення неправдивої пропаганди та інформаційних маніпуляцій.

«Війна руйнує та нищить, приносячи з собою лише біль і страждання. Жахливі події останніх років на Донбасі мають спонукати всіх замислитися про цінність кожного людського життя, яке не повинне ставати розмінною монетою у геополітичних амбіціях жодної держави та у власних корисливих цілях. Усе суспільство і кожен громадянин окремо – чи то політик, чи то релігійний діяч, чи то працівник ЗМІ – мають плекати суспільний мир і злагоду, не допускати у своїх висловлюваннях мову ворожнечі, шукати шляхи до примирення через діалог та взаємне прощення», — наголошується в документі.

У засіданні також взяв участь голова Служби безпеки України Василь Грицак, який під час свого виступу звернув увагу на особливу місію Української Православної Церкви в справі звільнення українців, які перебувають в полоні на непідконтрольних територіях Донбасу.

Джерело: Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Листопад 2016
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Жов   Гру »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • Архів записів