Священики єпархії взяли участь у конференції на теми духовної роботи з сім’ями та військовослужбовцями, які побували в зоні бойових дій

Одним із підсумків ІІІ Всеукраїнської конференції керівників і співробітників єпархіальних відділів у справах сім’ї Української Православної Церкви, що проходила з 30 жовтня по 3 листопада 2016 р. у Києві, було рішення про проведення регіональних виїзних конференцій для священнослужителів в єпархіях УПЦ.

 

Так, перша така конференція відбулася у місті Білій Церкві 29 листопада. Театр імені Саксаганського гостинно прийняв Місію Синодальному відділу УПЦ у справах сім’ї на чолі з її головою Високопреосвященнішим архієпископом Ровеньківським і Свердловським Пантелеімоном.

У роботі конференції взяли участь Керуючий єпархією, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, голова єпархіального відділу у справах сім’ї, організатор заходу протоієрей Валерій Яблонський, благочинні, їх помічники та духовенство Білоцерківського благочиння.

Після вітальних слів та духовних настанов архіпастирів доповідь на тему: “Необхідість запровадження курсів підготовки до шлюбу на парафіях УПЦ” прочитав керівник відділу у справах cім’ї Львівської єпархії священик Михаїл Коник. 

Отець Михаїл презентував розроблені ним методичні рекомендації, коментарі до них та обґрунтування гострої необхідності запровадження передшлюбних зустрічей наречених зі священиком.

Наступною темою обговорення стало питання душпастирської опіки демобілізованих військових, які брали участь у збройному конфлікту на Сході України. Власним досвідом на цю тему поділився завідувач відділу з душпастирської опіки воїнів-ветеранів, учасників бойових дій Синодального військового відділу УПЦ протоієрей В’ячеслав Яковенко, який є одночасно настоятелем храму Всіх святих воїнів у м. Києві. Він має великий досвід такої роботи.

Продовжили тему духовної допомоги воїнам представники асоціації “Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО”, а також волонтери з Харківської громадської організації “Серце воїна” Олександр Волох та Наталія Чекмарова, яка свій позивний “Сонечко” взяла за прізвище. Вони поділилися своїм досвідом, який отримали після демобілізації, розповіли про духовні потреби солдат, їх душевні переживання, а також висловили свої пропозиції, які може надавати священик з цих питань.

Майстер-клас “Ефективне висвітлення роботи єпархії та життя парафій в медіапросторі” презентував член робочої групи по розробці та проведенні регіональних семінарів журналіст Віктор Іваненко.

Ще один цікавий виступ мав співробітник Місії Синодального відділу у справах сім’ї та керівник відділу у справах сім’ї Бориспільської єпархії священик Іоанн Омельчук. Молодий священик, який за короткий час зумів створити недільну школу для дітей, молодіжний гурток та невеликий хор молоді, організувати належну виховну та соціальну роботу, стверджуючи, що кожен священик має потенціал і при бажанні може старанно трудитися на ниві пастирства.

На завершення митрополит Августин від імені учасників конференції виголосив щиру подяку голові Синодальному відділу УПЦ у справах сім’ї архієпископу Пантелеімону та його команді. Адже відомо, що духовно здорова і міцна сім’я, є запорукою миру, злагоди і благополуччя суспільства, − цілої держави.

Такі зустрічі є дуже цікавими і корисними. Вони дають хорошу закваску для подальшого плідного служіння пастиря.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Листопад 2016
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Жов   Гру »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • Архів записів