У Білій Церкві відбувся відбірковий тур Міжнародного православного фестивалю культури і творчості для людей з інвалідністю «Ми є у тебе, Україно!»

24 лютого в театрі ім. П.К. Саксаганського відбувся відбірковий тур Свято-Георгіївського постійно діючого Міжнародного православного фестивалю культури і творчості та фестивалю культури і творчості для людей з інвалідністю «Ми є у тебе, Україно!».

Своєрідним епіграфом до концертної програми стали виставки художніх робіт на православну тематику наших земляків: талановитої художниці, викладача  єпархіальної недільної школи Наталії Чернової та знаного фотомайстра Леоніда Бойка.

До виставки долучилися також і початківці – учні Білоцерківської спеціалізованої школи №19.

 

На суд журі і глядачів білоцерківці представили більше сорока художніх номерів у різних жанрах – від церковних піснеспівів до авторських творів і клоунади.

Оскільки захід проходив при підтримці Білоцерківської єпархії, то й честь відкрити фестиваль, який проходив у формі концерту під назвою «Весна наближається», було надано архієрейському хору Спасо-Преображенського собору та дитячому хору Єпархіальної хорової школи. Слово вітання мав митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

У концерті взяли участь дитячі колективи вищезгаданої школи № 19 , вихованці дитячого будинку-інтернату (для розумово відсталих дітей) та юні артисти з БРДЦ «Злагода». Зал щиро і гаряче реагував на кожен виступ. Хотілося б виділити кращих виконавців, але залишимо цю справу на розсуд журі. Його рішення буде відоме через десять днів, і кращі виконавці отримають запрошення на фінальний концерт переможців, що відбудеться в м. Києві. Про новини, щодо переможців і часу проведення фінального концерту обіцяємо повідомити на нашому сайті.

У другій частині мистецького конкурсу взяли участь мистецькі колективи та виконавці, що мають вже свою творчу біографію і коло своїх прихильників у нашому місті. Це колективи Українського товариства глухих та товариства сліпих, а також пісенний дует ТГ «Ташакор», і окремі виконавці, учасники бойових дій в Афганістані, члени патріотичного клубу «Калібр 7,62».

Концерт видався різнобарвним за тематикою і жанрами теплим і щирим на почуття і емоції, які разом з виконавцями розділили і глядачі.  З успішним стартом фестивалю!

Бойко Галина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Лютий 2017
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Січ   Бер »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728  
  • Архів записів