Обери професію. Чергова зустріч підлітків

4 березня у приміщенні архієрейської резиденції відбулася чергова зустріч для дітей і підлітків, яку організовує Соціальний відділ єпархії.

Цього разу до соціального проекту для підлітків долучився шеф-кухар з Грузії ─ Гіві Михайлович. Познайомитися з талановитим кухарем побажали також і батьки, які з радістю відкривали для себе секрети грузинської традиційної кухні. Головний герой зустрі просив себе називати дідусь Гіві і розповів про те, як він уже в дитинстві отримував завдання приготувати обід на всю сім’ю.

 

Багато цікавого розповів дідусь Гіві про історії грузинського застілля. Виявляється, вживання вина в Грузії не зводиться до того, щоб повеселитися і сп’яніти. З давньо-християнських часів під час грузинських застіль вимовлялися тости на підставі Євангелія, де діти слухали і вбирали мудрість старших. Згодом цю традицію назвали “академією для освіти майбутніх поколінь”.

Також слухачі дізналися про традиційні грузинські страви і спеції, особливості правильного приготування і зберігання їжі, способах нарізання продуктів. Для демонстрації своєї майстерності і частування присутніх, дідусь Гіві готував пісні страви: грибний суп, запечену картоплю і смажену рибу з томатним соусом. Було дуже смачно. Мудрий шеф-кухар побажав усім на прощання: “Будь-яку справу, навіть таку, як приготування їжі, потрібно робити з любов’ю креативно і тоді все вийде”.

Бородина Вікторія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Березень 2017
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Лют   Кві »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • Архів записів