Архієрейське богослужіння в м. Тетієві у день пам’яті святого великомученика Георгія Побідоносця

6 травня, день пам’яті святого великомученика Георгія Побідоносця, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав Свято-Успенську церкву в м. Тетієві, настоятелем якої є протоієрей Василій Волянюк, де  очолив Божественну літургію та виголосив проповідь на тему свята.

 

Йому співслужили священнослужителі Тетіївського, Володарського і Оратівського (Тульчинська єпархія) благочинь. На початку Богослужіння митрополит Августин освятив нові коштовні металеві оклади для Престолу, які придбав благодійник директор СФГ «Світанок» читець Олег Лазарук. Після Літургії всі пішли хресною ходою до пам’ятника святому великомученику Георгію Побідоносцю в центрі міста, де був звершений молебень і відбулися урочистості, присвячені дню міста та 85-річчю Київської області.

На молебні були присутні: Тетіївський міський голова Руслан Майструк, голова Тетіївської РДА Наталія Троянська, лідер Аграрної партії Віталій Скоцик, жителі та гості міста.
Владика закликав усіх православних, які є більшістю в громаді міста, до єдності навколо Святої Церкви, а також подякував меценатам Юрію Мельнику та Юрію Демцюрі за цінний дар місту.

У цей  же день у Спасо-Преображенському кафедральному соборі  в м. Білій Церкві була звершена Літургія, після якої духовенство та вірні звершили хресний хід на Замкову Гору до новозбудованого храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця, де звершили молебень.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Травень 2017
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Кві   Чер »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • Архів записів