Митрополит Августин звершив дияконську хіротонію та провів збори дружин священиків

7 травня, неділя 4-та після Пасхи, про розслабленого, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав Свято-Троїцький храм у м. Ржищеві (настоятель –  протоієрей Михаїл Афонін, благочинний Ржищівського округу).

На антифонах архіпастир звершив хіротесію у чтеця і іподиякона вихованця Київської духовної семінарії Гичка Георгія.  Після Євхаристичного канону відбулося рукопокладення ставленика у сан диякона.

У другій половині дня митрополит Августин очолив у м. Біла Церква збори дружин священнослужителів єпархії. На цій зустрічі, крім владики виступили  запрошені гості.

Доповідь на тему про специфіку виховання дітей з особливими потребами виголосили директор Білоцерківської спеціальної загальноосвітньої школи №19 Іщук Валентина Володимирівна та лікар дитячий психіатр Голуб Тетяна Олександрівна. Потім голова Білоцерківського  православного братства на честь преподобного Сергія Радонезського Таланчук Костянтин Миколайович провів бесіду про необхідність проведення широкої роз’яснювальної роботи серед парафіян і всіх мешканців населених пунктів, якими опікується настоятель, про користь тверезого способу життя, як в християнському і моральному,  так і  в медичному, соціальному і суспільному аспектах; був показаний відеофільм на цю тему. Перед дружини священнослужителів також виступила матушка Єлена Миколаївна – вдова покійного протоієрея Петра Сологуба, яка сама виховувала трьох дітей з підліткового віку, що зараз служать Святій Церкві: ієромонах Олексій –  ключар Спасо-Преображенського кафедрального собору в м. Білій Церкві, ієродиякон Ігнатій – насельник Свято-Серафимівського Білоцерківського чоловічого монастиря,  Анна Петрівна – викладач Санкт-Петербурзської Духовної Академії, помічник проректора з питань культури. Тема її доповіді: Духовна складова, як основа виховання дітей.  На зборах виступив також шеф-кухар з Грузії ─  Сарішвілі Гіві Михайлович, який розповів про правила і особливості правильного приготування та зберігання різних продуктів і їжі, а також про різні спеції, національні грузинські страви.
Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Травень 2017
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Кві   Чер »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • Архів записів