У неділю Торжества Православ’я Високопреосвященніший архієпископ Митрофан очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква

21 лютого, у неділю першу Великого Посту, Торжества Православ’я Високопреосвященніший архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан очолив богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква.
Перед початком Божественної літургії Високопреосвященніший архієпископ Митрофан разом із духовенством кафедрального собору відправив молебень Торжества Православ’я, під час якого було проголошено анафему всім, хто не сповідує буття Божого, не признає Іісуса Христа Істинним Богом, не шанує святих ікон і всім, хто відступив від Святої Православної віри через єресь чи розкол. За чином Торжества Православ’я було вшановано пам'ять почившим ієрархам Православних Церков та виголошено многолітня Патріархам Помісних Церков, а також всім віруючим православним християнам.
Під час Божественної літургію (святителя Василія Великого) архієпископ Митрофан звершив ієрейську хіротонію над ієродияконом Димитрієм (Тищенко), насельником чоловічого монастиря на честь Різдва Христова, возвівши його у сан пресвітера.       
У цей день владика Митрофан прийняв у дар для Білоцерківської єпархії частки мощів святих мучеників Ємиліана і Дасії Доростольських (Болгарська Православна Церква), що були привезені як символ єднання братських православних народів: болгарського і українського.
Святі мощі будуть перебувати у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква.
Вітаючи паству з неділею Торжества Православ’я, правлячий архієрей закликав віруючих берегти в чистоті Святу Православну віру.    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Лютий 2010
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Січ   Бер »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
  • Архів записів