Православні білоцерківці святково провели ковчег з чесною главою святої Анастасії Узорішительниці

8 червня 2011р. у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква було звершено Божественну літургію, яку очолив митрополит Мілітійський Апостол (Грецька Православна Церква).

Його Високопреосвященству співслужили архієпископи Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Переяслав-Хмельницький Олександр, вікарій Київської Митрополії, єпископ Рокитнянський Никодим, вікарій Білоцерківської єпархії та духовенство Білої Церкви.

Після закінчення Літургії Високопреосвященніший архієпископ Митрофан висловив подяку митрополиту Апостолу, за можливість помолитися перед мощами святої Анастасії та підніс йому у подарунок ікону Христа Спасителя.

У відповідь грецький владика побажав архіпастирю, духовенству та віруючому народу Білоцерківської єпархії миру, злагоди, єдності у православній вірі. «Ми відвозимо мощі святої Анастасії назад до Греції, але благодать від святої угодниці Божої залишається з вами, яка буде вас охороняти та допомагати у звершені християнського призвання», – сказав митрополит.

Далі перед мощами святої востаннє було відправлено молебень з акафістом, після якого ковчег з чесною главою святої Анастасії святково провели для його подальшого слідування в Грецію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Червень 2011
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Тра   Лип »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
  • Архів записів