Богослужіння Світлого Христового Воскресіння. Пасхи

У ніч на 20 квітня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин очолив Пасхальні Богослужіння – полуночницю, заутреню і Божественну літургію.

 

Йому співслужили: секретар єпархії і ключар собору протоієрей Михаїл Кобулей, намісник Білоцерківського чоловічого монастиря преподобного Серафима Саровського архімандрит Амвросій (Єрохін) з братією обителі та духовенство кафедрального собору.

Перед початком Богослужіння митрополит Августин виніс для вірних Благодатний вогонь із Святого Граду Єрусалиму. Архіпастир поблагословив ним прочан, виголосив коротке повчання та роздав святиню вірним.

За Богослужінням митрополит Августин прочитав Огласительне слово святителя Іоанна Златоуста та пасхальне послання Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Архіпастир привітав вірних з празником. Він виголосив молитви на освячення артоса (благословенний хліб) та пасхального приношення прочан, після чого окропив святою водою пасхальні кошики.

Цього дня митрополит Августин з гостинцями відвідав ув’язнених Білоцерківської виправної колонії №35, де звершив молебень, привітав ув’язнених зі святом та освятив пасхальні кулічі.

Увечері, владика звершив у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві пасхальним чином вечірню та виголосив проповідь.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Квітень 2014
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Бер   Тра »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • Архів записів