Митрополит Августин взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття пам’ятника Т.Г.Шевченку у Ставищанському р-ні

9 вересня, у середу, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, на запрошення сільського голови Попович Тетяни Іванівни і меценатів, голови СФГ «Серпанок» Пахаловича Миколи Івановича з родиною, відвідав с. Бесідку Ставищенського благочиння.

Тут, за участю голови Ставищенської державної районної адміністрації Волошкевича Віталія Андрійовича, голови районної ради Паланського Віталія Михайловича, керівників підрозділів райради, хору Ставищенського районного будинку культури, відбулося урочисте відкриття пам’ятника Т. Г. Шевченку. Митрополит Августин, у співслужінні благочинного протоієрея Андрія Пустовгара і духовенства Ставищенського округу, звершив заупокійну літію за спочилим рабом Божим Тарасієм. Богослужіння відбулося за участю квартету Архієрейського хору Спасо-Преображенського кафедрального собору у м. Білій Церкві. Перед відправою владика звернувся до гостей і мешканців села з проповіддю. Владиці піднесли в подарунок рушник з портретом великого поета, вишитий начальником відділу статистики райдержадміністрації Пихнівською Меланією Олексіївною.

Після завершення офіційної частини свята митрополит Августин, на запрошення адміністрації села, у супроводі духовенства і хору, відвідав приміщення сільської ради, місцевого клубу та швейного підприємства. Потім владика завітав до загальноосвітньої школи с. Бесідки, де поспілкувався з педагогічним колективом і учнями цього навчального закладу.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Вересень 2015
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Сер   Жов »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • Архів записів