У неділю 21-шу після П’ятидесятниці митрополит Августин звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі в м. Білій Церкві

25 жовтня за Божественною літургією митрополиту Августину співслужили намісник Свято-Серафимівського чоловічого монастиря  у м. Білій Церкві архімандрит Амвросій (Єрохін), голова єпархіального відділу по взаємодії з владою і громадськими організаціями протоієрей Валерій Яблонський, духовенство кафедрального собору і братія монастиря. Після євангельського читання владика виголосив проповідь на тему чуда воскрешення сина Наїнської вдови.

Він говорив про необхідність у різний спосіб виявляти милосердя, щиру турботу про знедолених ближніх. Владика відзначив, що не можна відкладати «на потім» творіння добра, тому що шанс послужити ближньому може бути незворотно втраченим. Наша смерть лишає нас можливості приносити плоди покаяння, а смерть ближніх може стати німим докором нашої бездіяльності. Владика зачитав останню молитву з молитовного правила на сон грядущим, пояснив її суть та закликав спонукати себе жити благочестиво і творити добро, аби щодня бути готовими віддати свій дух у руки Творця.

Цього ж дня в домовому храмі резиденції Білоцерківського митрополита на честь Нерукотворного образу Спасителя була звершена Божественна літургія зі сурдоперекладом для парафії вірних із вадами слуху і мовлення на честь преподобного Олексія Голосіївського. Богослужіння провели священослужителі-сурдоперекладачі: священик Володимир Каплун(Львівська єпархія), священик Петро Шитка (Запорізька єпархія), диякон Євгеній Сімаков (Білоцерківська єпархія). Часи та Літургію перекладали також сурдоперекладачі: Тетяна Шоханова(Львівська єпархія) і Вікторія Сімакова (Білоцерківська єпархія).

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Жовтень 2015
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Вер   Лис »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Архів записів