Біла Церква. Світле Христове Воскресіння. Пасха

У ніч на 1 травня 2016 р. православні християни відзначили найбільше та найвеличніше свято − Світле Христове Воскресіння. У Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві були звершені пасхальні Богослужіння: полуночниця, заутреня та Божественна літургія, які очолив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Йому співслужили секретар єпархії і ключар собору протоієрей Михаїл Кобулей, намісник Білоцерківського чоловічого монастиря преподобного Серафима Саровського архімандрит Амвросій (Єрохін) з братією обителі та духовенство кафедрального собору.

Перед початком Богослужіння митрополит Августин зустрів Благодатний вогонь, привезений з Єрусалиму. Святиню з Києва до Білої Церкви доставив клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей Валерій Яблонський. Владика виголосив коротке повчання та роздав Єрусалимський Вогонь вірним.

Під час Божественної літургії пасхальне євангельське зачало було прочитано на тринадцяти мовах: церковно-славянській, грецькій, латинській, євриті, українській, російській, білоруській, польській, грузинській, німецькій, французькій, англійській та італійській. Після Євангелія архіпастир зачитав пасхальне послання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. На запричасному − пасхальне послання Високопреосвященнішого митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина прочитав протоієрей Валерій Яблонський.

Наприкінці Богослужіння архіпастир привітав вірних з празником. Владика виголосив молитви на освячення артоса (благословенного хліба) та пасхального приношення прочан, після чого окропив святою водою пасхальні кошики.

Цього дня митрополит Августин відвідав ув’язнених Білоцерківської виправної колонії №35, де звершив молебень. Владика привітав ув’язнених зі святом та освятив пасхальні кулічі.

Цього дня з благословення митрополита Августина священики разам із церковним активом відвідали хворих у трьох лікарнях у м. Білій Церкві. Вони вітали медперсонал та хворих з Пасхою, співали пасхальні піснеспіви, дарували іконки, а діти підносили крашанки.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Травень 2016
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Кві   Чер »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Архів записів