Митрополит Августин взяв участь у святкуванні з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

9 травня, на запрошення Адміністрації Президента України, з благословення Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, голова Синодального військового відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України взяв участь у святкуванні, з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яке відбулося на Володимирській гірці у Києві.

У заходах також взяли участь 22 капелани (військові священики) Української Православної Церкви.

У вітальному слові Президент України відзначив героїзм військових капеланів, що несуть своє служіння у зоні бойового конфлікту на Сході України. Від імені лиця Держави Петро Порошенко подякував військовому духовенству за душпастирську опіку військових.

Митрополит Августин виголосив молитву за мир в Україні.

У другій половині дня у м. Білій Церкві архіпастир відвідав одного із ветеранів Великої вітчизняної війни, прихожанина храму преподобного Ілії Муромця у м. Білій Церкві гвардії-полковника Гаєвого Павла Федоровича. Архіпастир привітав ветерана зі святом Перемоги та вручив йому пам’ятний подарунок.

Потім владика відвідав Братство на честь преподобного Сергія Радонезького у м. Білій Церкві, яке, традиційно, 9 травня відзначає − День мужності, день батька. Після цікавої змістовної духовної програми, присвяченої Дню Перемоги, владика поспілкувався з православними сім’ями та дав їм архіпастирські настанови.

 Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Травень 2016
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Кві   Чер »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Архів записів