Паломницька подорож на Балкани (10-25.05.2018)

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин разом з головою Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоієреєм Віктором Яценком і співробітником Синодального військового відділу полковником Печенізським Володимиром Петровичем звершили паломницьку поїздку на Балкани з метою ознайомлення з досвідом духовно-пастирської роботи православного духовенства з військовослужбовцями і мирними жителями, що постраждали внаслідок етнічних і регіональних воєнних конфліктів 90-х рр. ХХ ст.

Під час поїздки члени делегації молилися в православних кафедральних соборах, парафіяльних церквах  і монастирях Сербії, Боснії і Герцеговини, Чорногорії, Албанії, Румунії, а також відвідали Угорщину, Македонію і Болгарію. При цьому паломники під час подорожі на автомобілі подолали відстань у 5500 кілометрів.

Зокрема, 12 травня, в день пам’яті великого Балканського святого  ̶  святителя Василія Острозького, митрополита Захолмського, паломники молилися на Богослужінні в кафедральному соборі м. Сремські Карловці, де митрополит Августин звернувся до семінаристів і вірних  з вітальним словом. Потім у супроводі ректора Карловацької семінарії протоієрея-ставрофора Іована Петковича, секретаря єпархіального управління священика Душана Масларіка  і викладача семінарії Іована Стояновича відвідали духовну семінарію, церковний музей і єпархіальне управління. Увечері молилися на вечірньому Богослужінні в Свято-Вознесенському чоловічому монастирі в Овчаро-Кабларській ущелині.

13 травня, неділя 6-та після Пасхи, про сліпого, митрополит Августин у співслужінні братії обителі і протоієрея Віктора Яценка звершив Божественну літургію і виголосив проповідь на тему євангельського читання в головному соборі монастиря.

16 травня, члени делегації помолилися на вечірньому Богослужінні в чоловічому монастирі в м. Цетинє, де владика помазав святим єлеєм ченців і семінаристів.

17 травня, Вознесіння Господнє, Високопреосвященний митрополит Чорногорський і Приморський Амфілохій разом із митрополитом Августином у співслужінні протоієрея Віктора Яценко і сонму духовенства звершили Божественну літургію  в головному храмі м. Херцег Нови. На Літургії митрополит Августин, за благословенням митрополита Амфілохія, звершив дияконську хіротонію, а також виголосив настанову рукопокладеному. Після Богослужіння звернувся з вітальним словом до Високопреосвященного Владики  Амфілохія, духовенства і вірних. Відбувся також хресний хід містом, а потім урочиста академія в будинку культури з нагоди ювілейних дат, а також святковий прийом.

18 травня, з благословення Блаженнішого архієпископа Тирани і всієї Албанії Анастасія, члени делегації відвідали кафедральний собор у м. Тирана. Потім відвідали Богословську школу і жіночий монастир у м. Дурессі. Високопреосвященний митрополит Никола розповів про історію і сучасне життя Албанської Православної Церкви, ознайомив з умовами навчання студентів, а також разом з настоятелькою монастиря монахинею Рахілею провів екскурсію по обителі.

20 травня, неділя 7-ма після Пасхи, святих отців І Вселенського собору, з благословення Високопреосвященного митрополита Геракастри Димитрія, митрополит Августин у співслужінні протоієрея Віктора Яценка і албанських священиків звершив Божественну літургію і виголосив проповідь в церкві святого Харалампія у м. Саранда.

21 травня, день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, члени делегації молилися на Божественній літургії в с. Чуке, яку очолив Високопреосвященніший митрополит Димитрій. Потім, за його благословенням, взяли участь у святкових заходах з нагоди престольного свята.

Під час подорожі також побували і помолилися в Покровському чоловічому монастирі у с. Ракошино Мукачівської єпархії (за благословенням Високопреосвященнішого архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора), де їх прийняв намісник монастиря архимандрит Митрофан, і Вознесенському чоловічому монастирі в с. Банчени Чернівецької єпархії (за благословенням Високопреосвященнішого митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія і Високопреосвященнішого архієпископа Банченського Лонгина).

Фотохроніка поїздки – ТУТ

Прес-служба Білоцерківської єпархії

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Червень 2018
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Тра   Лип »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  
  • Архів записів