Вийшла з друку нова книга про Білу Церкву МІСТО БІЛА ЦЕРКВА: ІСТОРІЯ ПРОТИ МІФІВ

13 вересня у Білоцерківському будинку органної та камерної музики відбулася презентація нової книги “Місто Біла Церква: історія проти міфів“, яку представив автор книги − парафіянин Спасо-Преображенського кафедрального собору у м. Біла Церква, голова єпархіального церковно-історичного відділу, кандидат історичних наук Перерва Володимир Степанович.

У книзі на основі архівних та інших історичних джерел розповідається про найяскравіші історичні події у м. Білій Церкві (колишньому Юр’єві) дореволюційного періоду, які закарбовані у багатьох історичних пам’ятниках  та пам’ятних знаках. Особливу увагу автор приділяє критиці міфів, яких, на жаль, в білоцерківському краєзнавстві накопичилось чимало.

Книга носить науково-популярний характер і розрахована на широке коло читачів: істориків-науковців, педагогів музейних працівників, екскурсоводів, студентів, школярів та їхніх батьків.

Серед запрошених гостей, на презентації книги були присутні митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, священики міста та Білоцерківського району.

Митрополит Августин від імені духовенства єпархії висловив слова вдячності автору за великий труд, а, особливо, за висвітлення сторінок історії боротьби українського народу за чистоту православної віри. Архіпастир також вручив Відзнаку Білоцерківської єпархії − Рудосільська ікона Пресвятої Богородиці рецензенту книги доктору історичних наук, академіку Міжнародної слов’янської академії наук Королю Віктору Юхимовичу.

Книгу можна буде придбати в іконній лавці при Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Вересень 2018
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Сер   Жов »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
  • Архів записів