ОНОВЛЕНО. Митрополит Августин взяв участь у міжнародній конференції військових капеланів у місті Кракові

28-31 січня митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України взяв участь в ювілейній 30-ій Міжнародній конференції головних військових капеланів, що відбулась  у м. Кракові (Польща). Понад 100 священнослужителів із багатьох країн світу зібрав цьогоріч форум, присвячений темі: «Військове душпастирство: між славою минулого і викликами майбутнього».

Учасники конференції сформували спільні перспективи розвитку, обмінялися думками та досвідом, вислухали доповіді як представників військової науки, генералів та офіцерів із багаторічним досвідом, так і провідних капеланів, котрі розповідали про переваги військових підрозділів із налагодженою душпастирською роботою.

У рамках форуму, 29 січня, митрополит Августин разом із архієпископом Вроцлавськми і Щецинським Георгієм, православним ординарієм Війська Польського та православними військовими священиками відвідали Свято-Успенський храм у Кракові, котрий було засновано у 1918 р. як військову парафію. У міжвоєнний період у цьому храмі молилося понад 5 тисяч православних воїнів Війська Польського, оскільки він був єдиним православним храмом у цій місцевості.

Після спільної молитви владика Августин висловив вдячність Високопреосвященнішому владиці Георгію, військовому капелану протоієрею Олексію Андреюку, яким вручив відзнаки Синодального військового відділу Української Православної Церкви, а також  подякував настоятелю парафії протоієрею Ярославу Антосюку та іншим  представникам Польської Православної Церкви за багаторічну братську співпрацю.

Зустріч завершилась теплим спілкуванням у парафіяльних залах XIV ст. Серед гостей були представники православного військового духовенства з Греції, Кіпру, Боснії та Герцеговини, Грузії, Румунії та Естонії.

Організатором конференції з душпастирської опіки цього року стало Міністерство оборони Польщі, а одним із співорганізаторів виступив православний військовий ординаріат Війська Польського.

Прес-служба Синодального військового відділу УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Лютий 2019
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Січ   Бер »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728  
  • Архів записів