Збори духовенства єпархії

6 березня, вівторок, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві під головуванням митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина відбулися збори духовенства єпархії.

Перед початком зборів у приміщенні єпархіального управління митрополит Августин провів нараду з благочинними та намісниками монастирів єпархії.

Після загальної молитви владика розпочав збори, окреслюючи актуальні питання, що потребують спільного обговорення. Зокрема, обговорили діяльність новоствореної структури – Православна Церква України, через що відбулося захоплення Свято-Троїцького храму у с. Рудому Селі Володарського благочиння. На зборах було обговорено спільний план дій у випадку рейдерських захоплень храмів, організованих різними громадськими та «церковними» організаціями чи окремими особами.

Владика відповів на питання, що стосувалися Богослужбових та церковно-дисциплінарних тем. Відбувся обмін думками щодо майбутніх президентських виборів.

На зборах було оголошено список парафій, у яких митрополит Августин на Першій седмиці Великого посту буде читати Великий Покаянний канон преподобного Андрія Критського:

11 березня, понеділок – Спасо-Преображенський кафедральний собор у м. Біла Церква та храм Всіх святих у м. Сквира;

12 березня, вівторок – Білоцерківський жіночий монастир святої рівноапостольної Марії Магдалини та храм Різдва Іоанна Предтечі у м. Біла Церква (Дубрава);

13 березня, середа – Архістратига Михаїла у с. Клюки Тетіївського благочиння та храм Трьох святителів у смт. Володарка;

14 березня, четвер – Свято-Миколаївська парафія у с. Обережки та храм святителя Миколая у с. Медвин Богуславського благочиння.

На завершення зборів архіпастир закликав священиків до посилення молитов, попросив прощення перед Великим постом та благословив усіх на проходження святої Чотиридесятниці. Владика також виголосив вічну пам’ять схимонахині Єлені, що похована на території Білоцерківського жіночого монастиря, у зв’язку з річницею її смерті.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Березень 2019
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Лют   Кві »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Архів записів