Урочистості з нагоди 25-річчя утворення Білоцерківської єпархії

31 липня, напередодні дня пам’яті преподобного Серафима Саровського на Замковій горі біля храму святого великомученика Георгія Побідоносця у м. Біла Церква було розпочате Всенощне бдіння. Перед звершенням святкової літії відбулася хресна хода на чолі з митрополитом Білоцерківським і Богуславським Августином та собором  духовенства Білоцерківської єпархії до Спасо-Преображенського кафедрального собору, де була продовжена всенощна.

1 серпня 2019 року,  пам’ять преподобного Серафима Саровського, святкування 25-річчя від дня заснування Білоцерківської єпархії та 180-річчя від дня освячення Спасо-Преображенського кафедрального собору у м. Біла Церква.

Святкову Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Його Блаженству співслужили митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ладижинський Сергій, духовенство Білоцерківської єпархії та гості у священному сані.

Після Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

Після закінчення Літургії було проспівано славлення преподобному Серафиму, після чого Предстоятель привітав митрополита  Августина та всіх присутніх з 25-річчям від дня заснування Білоцерківської єпархії та 180-річчям від дня освячення  Спасо-Преображенського кафедрального собору, причасників – з прийняттям Животворящих Христових Таїн, а іменинників – з днем небесного покровителя. У свою чергу керуючий Білоцерківською єпархією подякував Предстоятелю за вітання. Після чого Блаженніший владика благословив паству.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Серпень 2019
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Лип   Вер »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Архів записів