СВІТЛЕ ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ. ПАСХА.

У ніч на 2 травня православні християни відзначили Світле Христове Воскресіння, Пасху. У Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Біла Церква були звершені пасхальні Богослужіння: полуночниця, заутреня та Божественна літургія, які очолив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Перед початком Богослужіння митрополит Августин зустрів Благодатний вогонь, привезений з Єрусалиму. Святиню у Спасо-Преображенський кафедральний собор у м. Біла Церква доставив клірик собору протоієрей Валерій Яблонський. Владика виголосив коротке повчання та роздав Єрусалимський вогонь вірним. Наприкінці пасхальної утрені владика виголосив огласительне Слово на Святу Пасху святителя Іоанна Златоуста.

Під час Божественної літургії, за традицією Святе Євангеліє читали на різних мовах. Пасхальне євангельське зачало було прочитано на вісімнадцяти мовах:

церковнословянській – архідиякон Костянтин;

древнєгрецькій – митрополит Августин;

латинській – архімандрит Амвросій;

древнєєврейській – митрополит Августин;

українській – ієродиякон Ігнатій;

російській – протоієрей Андрій;

білоруській – диякон Василій;

польській – протоієрей Валерій;

румунській – архідиякон Костянтин;

англійський – архімандрит Лавр;

французькій – священник Леонід;

німецький – Олександр Григор;

італійській – диякон Андрій;

армянській – Олександр Геворгян;

татарській – Олег Жиженко;

гагаузькій – протоієрей Андрій;

китайській – протоієрей Сергій;

японській – архімандрит Олексій.

За Літургією митрополит Августин прочитав Пасхальне послання Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Перед причастям вірних Пасхальне послання Високопреосвященнішого митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина прочитав клірик собору протоієрей Валерій Яблонський.

Наприкінці Богослужіння архіпастир привітав вірних з Пасхою. Владика виголосив молитви на освячення артоса (благословенного хліба) та пасхального приношення віруючих, після чого окропив святою водою пасхальні кошики.

Увечері, митрополит Августин молився на Пасхальній вечірні, яку очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Після Богослужіння Предстоятель Української Православної Церкви передав Благодатний огонь митрополиту Августину для групи військових священників, які звершать Пасхальну духовну місію з Благодатним вогнем у зону ООС. Делегацію очолить керівник сектору пастирської опіки воїнів-інтернаціоналістів та УБД Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей В’ячеслав Яковенко. Детальніше на сайті УПЦ

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Травень 2021
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Кві   Чер »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • Архів записів