Вівторок Світлої седмиці.

4 травня, Вівторок Світлої седмиці, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин та намісник Київського Свято-Введенського чоловічого монастиря архієпископ Фастівський Даміан звершили чин покладання Антимінса для звершення Богослужіння в тимчасовому храмі на честь ікони Пресвятої Богородиці “Виховання” (до спорудження нового храму), а також Божественну літургію з хресною ходою у жіночому монастирі “Пустинь преподобного Сергія Радонезького” у м. Біла Церква.

Високопреосвященнішим владикам співслужили секретар Білоцерківської єпархії протоієрей Михаїл Кобулей, благочинний Володарського округу протоієрей Михаїл Рискін, будівничий жіночого монастиря “Пустинь преподобного Сергія Радонезького” протоієрей Валерій Тихоненко, священнослужителі Білоцерківської та Київської єпархій. За Богослужінням молилася настоятелька жіночого монастиря святої рівноапостольної Марії Магдалини у м. Біла Церка ігуменя Фотина (Бондаренко). Проповідь за Богослужінням виголосив протоієрей Михаїл Кобулей.

Цього ж дня, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Августин відвідав церкву Всіх святих воїнів у м. Київ, де звершив Пасхальний молебен і благословив групу військових священників, що здійснюють Пасхальну духовну місію з Благодатним вогнем у зону ООС, який Блаженніший Митрополит Онуфрій передав на Великдень митрополиту Августину та військовим священникам у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Делегацію очолив керівник сектору пастирської опіки воїнів-інтернаціоналістів та УБД Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей В’ячеслав Яковенко.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Травень 2021
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Кві   Чер »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • Архів записів