День Святого Духа. Відспівування митрополита Луганського і Алчевського Митрофана

21 червня, День Святого Духа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив панахиду за спочилим митрополитом Луганським і Алчевським Митрофаном в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Разом із Предстоятелем за упокій Високопреосвященнішого владики Митрофана молились намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, інші архієреї та духовенство Української Православної Церкви.

Після панахиди, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, інші архієреї і сонм священнослужителей звершили Божественну літургію і чин відспівування митрополита Митрофана в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Проповідь за Богослужінням виголосив митрополит Августин.

Попрощатися зі спочилим Владикою прийшли рідні, близькі, численні віряни, в тому числі із Білоцерківської єпархії, викладачі та студенти Київських духовних шкіл.

Після відспівування тіло Високопреосвященнішого митрополита Митрофана Хресною ходою було перенесено на кладовище біля Академічного храму Різдва Пресвятої Богородиці, де владика і був похований.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Червень 2021
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Тра   Лип »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • Архів записів