Неділя 12-та після П’ятидесятниці. Святого благовірного великого князя Олександра Невського

12 вересня, неділя 12-та після П’ятидесятниці, святого благовірного великого князя Олександра Невського, у м. Мілан (Італія) відбулися урочистості, присвячені 800-річчю від Дня народження святого благовірного великого князя Олександра Невського. Божественну літургію у церкві святителя Амвросія Медіоланського у м. Мілан звершили Патріарший Екзарх Західної Європи митрополит Корсунський і Західноєвропейський Антоній і митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Архіпастирям співслужили настоятель парафії архімандрит Амвросій (Макар), секретар адміністрації парафій Московського Патріархату в Італії ієромонах Амвросій (Мацегора) та інші священнослужителі. Богослужіння відбувалося церковнослов’янською, молдавською та італійською мовами.

Після Літургії митрополит Антоній подякував митрополиту Августину за участь у богослужінні та побажав міцності сил духовних і тілесних в архіпастирському служінні, запевнивши у невпинних молитвах духовенства і пастви західноєвропейського екзархату про дарування миру і благоденства Церкви Христової в Україні в нинішній непростий час.

Владика Августин подякував митрополиту Антонію за запрошення відвідати Італію та побажав йому благословенних успіхів в архіпастирському служінні. Владика також подякував настоятелю парафії архімандриту Амвросію (Макару) за гостинний прийом і за запрошення на XIII Міжнародні Амвросіївські читання, а також за благословенням Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія вручив йому орден Української Православної Церкви святого благовірного князя Ярослава Мудрого.

Цього ж дня в Амброзіанській бібліотеці у м. Мілан (Італія) відбулося відкриття XIII Міжнародних Амвросіївських читань. Робота наукового форуму, щорічно організованого Свято-Амвросіївською парафією, в нинішньому році проходила в рамках святкування 800-річчя від Дня народження святого благовірного великого князя Олександра Невського.

Відкриваючи конференцію, Патріарший екзарх Західної Європи митрополит Корсунський і Західноєвропейський Антоній звернувся до її учасників з вітальним словом. Митрополит Антоній тепло подякував організаторам та учасникам форуму та побажав їм плідної роботи. Потім прозвучали доповіді гостей конференції.

Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин виступив з доповіддю на тему “Хрестоношення як найважливіша складова в духовному житті християнина”.

В ході конференції також виступили настоятель Свято-Амвросіївської парафії у м. Мілан архімандрит Амвросій (Макар), директор відділу славістики Амвросіанської Академії монсіньйор Франческо Браскі та інші. Увечері цього ж дня учасники Форуму були присутні на концерті хору Свято-Амвросіївської парафії.

13 вересня митрополит Августин був присутній та виступив на прем’єрі документального фільму “Пастирі” про життя священників і парафій РПЦ в Швейцарії та Італії. Показ фільму відбувся в Амброзіанській бібліотеці у м. Мілан, Італія.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Вересень 2021
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Сер   Жов »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
  • Архів записів