20-річчя відродження Доростольської єпархії Болгарської Православної Церкви

9-10 жовтня на запрошення митрополита Доростольського Якова (Болгарська Православна Церква) митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, взяв участь у святкових заходах, що були присвячені 20-річчю відновлення Доростольської єпархії.

9 жовтня митрополит Августин взяв участь в освяченні храму на честь святителя Миколая Чудотворця у с. Межден Доростольській єпархії.

Чин освячення храму та Божественну літургію очолив митрополит Західно та Середньоєвропейський Антоній якому співслужили: митрополит Доростольський Яков, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Русенський Наум, настоятель Троянського і Бачковського монастирів єпископ Велічскій Сіон, вікарій Слівенської єпархії єпископ Ієротей, ієрарх Румунської Православної Церкви єпископ Тульчинський Віссаріон. У богослужінні також брали участь: протосингел Доростольської єпархії протопресвітер Добрі Чаков, протосингел Софійської митрополії архімандрит Василій (Савов), настоятель Патріаршого подвір’я Руської Православної Церкви у Софії архімандрит Вассіан (Зміїв), клірики Доростольської єпархії, а також секретар Білоцерківської єпархії протоієрей Михаїл Кобулей та благочинний Володарського округу протоієрей Михаїл Рискін.

Після Божественної літургії митрополит Яків подякував усім присутнім та відзначив орденом Доростольської єпархії ктитора храму, на кошти якого побудувано і розписано цей храм.

Також привітали Високопреосвященнішого митрополита Якова з Днем пам’яті його небесного покровителя – святого апостола Якова Алфеєва.

10 жовтня відбулася Божественная літургія у кафедральному соборі святих первоверховних апостолів Петра і Павла у м. Сілістра Доростольській єпархії.

Божественну літургію звершив митрополит Доростольський Яків у співслужінні митрополита Белоцерківського і Богуславського Августина, митрополита Старозагорського Кіпріана, митрополита Врачанського Григорія, єпископа Тульчинського Віссаріона, єпископа Адріанопольського Євлогія, єпископа Велицького Сіона, єпископа Агатопольського Ієрофеєя, священнослужителів Доростольської єпархії та гостей у священному сані, в числі яких були секретар Білоцерківської єпархії протоієрей Михаїл Кобулей та благочинний Володарського округу протоієрей Михал Рискін.

Після Божественної літургії архімандрит Василій, протосингел Софійській митрополії, оголосив вітальне слово Святішого Патріарха Болгарського Неофіта з нагоди 20-річчя відродження Доростольської єпархії.

Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин привітав митрополита Якова Доростольського з нагоди 20-річчя відродження Доростольський єпархії та вручив відзнаку Білоцерківської єпархії “Рудосільскої ікони Пресвятої Богородиці” I ступеня, а також подарував йому список Почаївської ікони Пресвятої Богородиці і факсимільне видання Луцького Євангелія (XIV століття).

Наприкінці архієреї та духовенство звершили заупокійну літію за спочилими Доростольськими митрополитами Іларіоном і Амвросієм.

Цього ж дня митрополит Яков, митрополит Августин і митрополит Кіпріан разом із супроводжуючими священнослужителями відвідали церкву святого великомученика Димитрія Солунського у с. Каліпетрово, настоятелем якої є протосингел Доростольської єпархії протопресвітер Добрі Чаков, де поспілкувалися із парафіянами. Під час зустрічі відбувся фольклорний концерт.

11 жовтня митрополит Августин разом із протосингелом Доростольської єпархії протопресвітером Добрі Чаков, кліриком кафедрального собору у м. Сілістра ієреєм Іоанном, секретарем Білоцерківської єпархії протоієреєм Михаїлом Кобулеєм та благочинним Володарського округу протоієреєм Михаїлом Рискіним відвідали монастир Різдва Христовго у знаменитій Шипці, де їх зустрів настоятель монастиря і настоятель величного і одноіменного храму архімандрит Панкратій. Владика разом із духовенством помолився за упокій воїнів, що своє життя поклали під час захисту Шипки. Після цього настоятель монастиря провів екскурсію.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Жовтень 2021
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Вер   Лис »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Архів записів