Привітання з Днем Збройних Сил України

Привітання з Днем Збройних Сил України 

Голови Синодального відділу Української Православної Церкви із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина

Шановні військовослужбовці, працівники і ветерани Збройних Сил України! Дорогі брати і сестри!

Від імені Синодального відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України й від себе особисто вітаю вас із професійним святом та висловлюю глибоку вдячність кожному хто перебував чи перебуває в зоні бойових дій, за ваш героїзм, за те, що ви сумлінно несете служіння у цей складний час для забезпечення миру і спокою на більшій частині нашої країни, за можливість вільно молитися й трудитися у славу Божу та на благо Батьківщини.

Сьогодні народ України відзначає 30-річний ювілей створення Збройних Сил. Саме 6 грудня у далекому 1991 році Верховна Рада прийняла історичні Закони «Про оборону України» та «Про Збройні Сили України». Відтоді минуло багато часу, ми були свідками доленосних подій, українське військо пройшло через різні випробування, починаючи від бюрократичних тяганин та нестачі фінансування і закінчуючи війною на Сході нашої держави, яка, на жаль, ще продовжується. І сьогодні, незважаючи ні на що, ми можемо пишатись вами, шановні наші захисники!

Варто зазначити, що Свята Церква завжди усвідомлювала необхідність духовної опіки військовиків. Саме тому від початку незалежності нашої держави Українська Православна Церква була провідною у справі налагоджування співпраці зі Збройними Силами. Наші священики першими несли слово Боже у військові частини, організовували споруджування там храмів і каплиць, почали звершувати богослужіння. Бойові дії на Сході нашої держави стали каталізатором створення повноцінного інституту військового капеланства. Дякуючи Богу, 30 листопада Верховна Рада ухвалила Закон «Про Службу військового капеланства», яким вперше на законодавчому рівні унормовано діяльність священників у Збройних Силах та інших військових формуваннях України.

Бажаю вам, шановні військовослужбовці, дорогі брати і сестри, доброго здоров’я, міцності духу, бадьорості, мужності й терпіння, а також належного матеріально-технічного забезпечення, щоб ви завжди були готовими і здатними успішно виконувати свій обов’язок.

Многая усім вам літа, щедрих милостей Божих і спасіння!

З повагою,

+АВГУСТИН,

митрополит Білоцерківський і Богуславський,

голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії

зі Збройними Силами та іншими

військовими формуваннями України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Грудень 2021
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Лис   Січ »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • Архів записів