Хресний хід з м. Тетієва до Рудого Села на Володарщині

10 серпня митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав Свято-Успенський храм у м. Тетієві, де відправив Божественну Літургію. Йому співслужили секретар єпархії протоієрей Михаїл Кобулей, благочинний Тетіївського округу протоієрей Василій Волянюк, в.о. благочинного Володарського округу протоієрей Михаїл Рискін, священики Тетіївського благочиння та насельники Білоцерківського монастиря преподобного Серафима Саровського. Після Богослужіння та трапези митрополит Августин очолив хресну ходу до с. Рудого Села у Володарському районі, у якій взяла участь чудотворна ікона Божої Матері «Призри на смирение» із Свято-Введенського монастиря столиці. Хресна хода була приурочена святкуванню 1030-річчя Хрещення Русі.

На півдорозі, у селі Кашперівка, його мешканці зустріли хресний хід з хлібом та сіллю, приложились до ікон Божої Матері та взяли благословення архіпастиря. Митрополит Августин звершив молебень та звернувся до жителів села з проповіддю, де розповів про значення шанування Богородиці для кожного православного християнина. Архіпастир відмітив, що Пресвята Богородиця, якій Христос Спаситель усиновив усе людство, тобто всіх нас, єднає людей, і якщо відбуваються такі зустрічі, якщо в серцях людей живе любов до Бога, Його Пречистої Матері, до Святої Церкви та повага і пошана до святинь, то це свідчить про те, що обов’язково настане єдність між нами, до якої ми прагнемо і якої просимо у своїх молитвах. Мешканці Кашперівки пригостили учасників хресної ходи смачною трапезою.

Далі хресна хода на чолі з благочинними Тетіївського та Володарського округів вирушила до Рудого Села. Дорогою ще багато людей виходили на зустріч і, за традицією, проходили під іконами. Після прибуття, у Свято-Троїцькому храмі було звершено святкове Всенощне бдіння з нагоди дня пам’яті явлення та прославлення чудотворної Рудосільської ікони Богородиці.

Прес-служба Тетіївського благочиння

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Серпень 2018
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Лип   Вер »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • Архів записів