У день свята Різдва Христового Високопреосвященніший архієпископ Митрофан очолив богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква

7 січня, у день свята Різдва Христового Високопреосвященніший архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан очолив богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква.
Святкове богослужіння розпочалося опівночі Великим повечір’ям. Після закінчення утреньої служби Високопреосвященніший архієпископ Митрофан привітав паству зі святом Різдва Христового, а також склав різдвяне привітання міському голові Савчуку В.П., який у цю ніч прийшов помолитися до центрального храму міста. Дякуючи владиці за поздоровлення, Василь Петрович від імені Білоцерківського міськвиконкому вручив архієпископу Митрофану ПОДЯКУ за великий вклад духовності та християнських цінностей у розвиток та процвітання Білої Церкви.
Далі, під час Божественної літургії, на Антифонах, правлячий архієрей звершив хіротесію (постриг у чтеця) вихованця Московської Духовної Семінарії Філобокого Віталія, а після Євхаристичного канону рукоположив його у сан диякона.
По традиції, за Божественною літургією архіпастир зачитав Різдвяне послання Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.
Після закінчення літургії архієпископ Митрофан звернувся до віруючих зі словом привітання, у якому побажав: «…щоб наші серця і душі наповнилися цією невимовною і божественною благодаттю і радістю, яку несе величне свято Різдва Христового. Нехай Христос Спаситель зігріє нас Своєю любов’ю, дасть нам здоров’я, сили, мудрість, мужність нести свій життєвий хрест, виконувати заповіді Божі і наслідувати вічне життя у Царстві Небесному».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Січень 2010
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Гру   Лют »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Архів записів