Жителі Білої Церкви відзначили престольне свято центрального храму міста

15 січня, у день пам’яті преподобного Серафима Саровського чудотворця,  жителі міста Біла Церква відзначили престольне свято головного храму єпархії – Спасо-Преображенського кафедрального собору, у якому один із престолів освячений на честь преподобного Серафима Саровського.
На кануні свята Високопреосвященніший Митрофан, архієпископ Білоцерківський і Богуславський у співслужінні кліриків собору відслужив Всенощне бдіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.
У сам день свята правлячий архієрей відправив Божественну літургію.
Йому співслужили настоятель собору архімандрит Никодим (Барановський), благочинні Рокитнянського чоловічого монастиря на честь Різдва Христового архімандрит Амвросій (Єрохін), Володарського благочиння – протоієрей Миколай Сичевський, Миронівського благочиння – протоієрей Андрій Оленін, а також клірики собору та єпархії.
Під час богослужіння архієпископ Митрофан здійснив постриг у чтеця випускника Почаївської Духовної Семінарії, хориста Спасо-Преображенського кафедрального собору  Марандюка Дмитра та рукоположив його у сан диякона.
Після закінчення Літургії перед іконою свята було відправлено молебень.
Звертаючись до пастви зі словом привітання, владика Митрофан сказав, що пам’ять преподобного Серафима глибоко шанується всією повнотою Руської Православної Церкви і приклад його смирення завжди буди взірцем благочестивого і праведного життя православних християн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Січень 2010
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Гру   Лют »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Архів записів