Нарада відповідальних за духовну освіту і катехізацію єпархії

16 вересня 2011р. у приміщенні єпархіального управління відбулася нарада помічників благочинних з духовної освіти і катехізації. Захід був присвячений підведенню підсумків роботи за 2010-1011 навчальний рік та планування роботи на наступний. Нараду проводив вікарій Білоцерківської єпархії, єпископ Рокитнянський Никодим.

У своєму виступі владика передав зібранню архіпастирське благословення керуючого єпархією, архієпископа Білоцерківського і Богуславського Митрофана. Далі владика Никодим коротко охарактеризував стан справ у галузі релігійної освіти в єпархії і наголосив на подальшій активізації зусиль кожного священнослужителя на ниві духовного просвітництва.

 

З коротким звітом про роботу єпархіального Управління духовної освіти виступив протоієрей Ігор Ковровський. У своєму виступі він зупинився на виконанні плану роботи Управління за попередній навчальний рік. Так, зокрема, зазначалося про успішне функціонування обласного опорного закладу освіти (ООЗО) «Формування духовно-моральних цінностей засобами курсу «Біблійна історія та християнська етика»(Кагарлицька ЗОШ №2), на базі якого було проведено 4 обласних семінари-практикуми для викладачів християнської етики. Поряд з цим, відбулося 5 семінарів для помічників благочинних з духовної освіти і катехізації в різних районах єпархії. Учасники наради з духовним піднесенням сприйняли інформацію про схвалення Міністерством освіти і науки, молоді та спорту Програми «Біблійна історія і християнська етика», а також навчально-методичного комплексу для 1 класу.

У ході наради розглядалися й інші питання щодо організації духовно-морального просвітництва у благочиннях і безпосередньо на приходах. Також було визначено графік проведення виїзних семінарів для помічників благочинних та семінарів-практикумів ООЗО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Вересень 2011
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Сер   Жов »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • Архів записів