Віруючі Білоцерківської єпархії відзначили День Ангела свого правлячого архієрея

17 вересня 2011р. день пам’яті святителя Митрофана, єпископа Воронезького особливий для віруючих Білоцерківської єпархії. У цей день пам’ять свого Небесного Покровителя відзначає керуючий єпархією Високопреосвященніший Митрофан, архієпископ Білоцерківський і Богуславський.

З нагоди свята у центральному храмі єпархії – Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква було звершено молебень з читанням Акафісту до святителя Митрофана Воронезького. Святкову Божественну Літургію очолив Преосвященніший Никодим, єпископ Рокитнянський, вікарій Білоцерківської єпархії. Йому співслужили благочинні і духовенство єпархії, браття Свято-Серафимівського чоловічого монастиря м. Біла Церква і клірики Спасо-Преображенського собору, а також духовенство з інших єпархій УПЦ.

Під час богослужіння було звершено заупокійну літію за новопреставленного митрополита Никодима (Руснака).

По завершенні Євхаристичного канону єпископ Никодим звершив хіротонію. У першу степінь священства, сан диякона, владика висвятив випускника Почаївської духовної семінарії Безкоровайного Юрія.

У вітальному слові Преосвященніший єпископ Никодим побажав Високопреосвященнішому архієпископу Митрофану доброго здоров’я і довголіття у нелегкому архіпастирському служінні. «Служіння владики Митрофана в певній мірі подібне до служіння святителя Митрофана Воронезького, адже як тоді, так і тепер нашу Батьківщину і Православну Церкву розривають розколи, розділення, непорозуміння. Цей час дуже важкий, але незважаючи на всілякі духовні катаклізми, та наслідуючи життєвий приклад святителя Митрофана, єпископа Воронезького, владика, своїм мудрим архіпастирським словом та духовним керівництвом, веде ввірену йому паству до вічного пристанища – Царства Небесного», – сказав зокрема архієрей. Владика Никодим також передав архіпастирське благословення від архієпископа Митрофана, який у цей день звершує богослужіння у Харкові.

Напередодні свята Преосвященніший архієпископ Никодим звершив Всенощне бдіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Фото протоієрея Олександра Захарчука, прот. Петра Довгуна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Вересень 2011
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Сер   Жов »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • Архів записів