Біла Церква. Світле Христове Воскресіння

У ніч на 8 квітня православні християни відзначили Світле Христове Воскресіння, Пасху. У Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві були звершені пасхальні Богослужіння: полуночниця, заутреня та Божественна літургія, які очолив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Перед початком Богослужіння митрополит Августин зустрів Благодатний вогонь, привезений з Єрусалиму. Святиню з Києва до Білої Церкви доставив клірик єпархії протоієрей Андрій Романів. Владика виголосив коротке повчання та роздав Єрусалимський вогонь вірним.

Під час Божественної літургії пасхальне євангельське зачало було прочитано на сімнадцяти мовах: церковно-словянській, грецькій, латинській, івриті, українській, українській (лемківський діалект), російській, білоруській, польській, грузинській, німецькій, французькій, англійській, італійській, румунській, угорській та на мові сурдоперекладу. Після Євангелія архіпастир зачитав пасхальне послання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. На запричасному − Пасхальне послання Високопреосвященнішого митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина прочитав ключар собору ієромонах Олексій (Сологуб).

Наприкінці Богослужіння архіпастир привітав вірних з празником. Владика виголосив молитви на освячення артоса (благословенного хліба) та пасхального приношення прочан, після чого окропив святою водою пасхальні кошики.

Цього дня митрополит Августин відвідав ув’язнених Білоцерківської виправної колонії №35, де звершив молебень. Владика привітав ув’язнених зі святом та освятив пасхальні кулічі.

На свято Пасхи священики єпархії разам із церковним активом відвідали хворих у трьох лікарнях у м. Білій Церкві. Вони вітали медперсонал та хворих з Пасхою, співали пасхальні піснеспіви, а діти дарували крашанки.

Увечері, митрополит Августин звершив у кафедральному соборі Вечірню пасхальним чином. Проповідь за Богослужінням виголосив настоятель храму апостола і євангеліста Іоанна Богослова у с. Фурси Білоцерківського благочиння протоієрей Андрій Муха.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Квітень 2018
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Бер   Тра »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • Архів записів