Пророка Божого Ілії

2 серпня, пророка Божого Ілії, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин звершив Божественну літургію та виголосив проповідь у церкві Успіння Пресвятої Богородиці у с. Пії Миронівського благочиння. Архіпастирю співслужили секретар Білоцерківської єпархії протоієрей Михаїл Кобулей, благочинний Миронівського округу протоієрей Андрій Оленин, настоятель церкви протоієрей Ярослав Бабич та інші священнослужителі Білоцерківської єпархії.

Після Богослужіння архіпастир привітав настоятеля Свято-Миколаївської церкви у с. Росава Миронівського благочиння священника Валерія Паришкуру з нагоди 60-річчя від Дня народження, вручивши орден святого благовірного князя Ярослава Мудрого. Благословенними грамотами також були відзначені благодійники та активні парафіяни церкви.

Цього ж дня, на перехресті доріг Тулинці – Грушів – Пії – Канів біля пам’ятного меморіалу  “Десантникам-парашутистам” відбулося перепоховання останків воїна Ковальова Гавріїла Степановича, що загинув в роки Другої світової війни. Чин відспівування очолив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин у співслужінні благочинного та духовенства Миронівського благочиння. Останки Ковальова Гавріїла були передані родині спочилого воїна і поховані у с. Грушів. Також владика разом із священнослужителями були присутні на відкритті меморіальної дошки десантникам, що загинули у роки Другої світової війни.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Серпень 2021
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Лип   Вер »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Архів записів