Паломницька поїздка вихованців Хорової школи Білоцерківської єпархії до святинь Києва

29 жовтня, у четвер, відбулася паломницька поїздка учнів Білоцерківської єпархіальної дитячої хорової школи. Разом із вчителями і батьками 32 учня 2-6 класів відвідали святині м. Києва. Спочатку автобуси із малими паломниками рушили до Свято-Покровського Голосіївського чоловічого монастиря. Тут священик Сергій Сиротинський помічник голови молодіжного відділу Білоцерківської єпархії розповів дітям історію обителі і житія подвижників благочестя, які тут спасалися.

Діти оглянули чудово впорядковану територію монастиря, помолились в Свято-Покровському храмі, відвідали книжкову крамницю. Наступним пунктом паломництва став Свято-Введенський чоловічий монастир. З благословення благочинного обителі архімандрита Еразма дітям влаштували чудову екскурсію, розповіли цікаві факти про створення монастиря і житіє його засновниці — преподобної Димитри Київської. Всі поклонилися чудотворній іконі Богородиці «Призри на смирення» та мощам преподобних матерів Олімпіади та Димитри Київських.

Далі паломники відвідали Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру. Незабутні враження діти отримали від насиченої екскурсії, яку підготував для них вихованець 2 класу Київської Духовної семінарії Мар’ян Багрій. Всі побували в Ближніх і Дальніх печерах, помолились на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира, поспівали колядок біля Вертепу, що поблизу Ближніх печер. Завершилась екскурсія Лаврою смачним обідом в трапезній.

Завершальним святим місцем, куди завітали цього дня паломники з Білої Церкви, був Свято-Троїцький Іонінський монастир. Тут діти змогли помилуватись чудовими краєвидами Ботанічного саду, побігати широкими просторами монастирської території. Дуже цікаву і виключно пізнавальну екскурсію монастирем провів насельник обителі архімандрит Серафим. І дітям і дорослим вдалося відкрити для себе багато нового, адже о. Серафим розповідав історії та факти, які або зберігаються в малодоступних архівах, або бережно передаються братією своїм наступникам.

Втомлені, але вдоволені діти повертались додому, співаючи дорогою пісні, які вони вчать в Хоровій школі. Цілий вечір вдячні батьки телефонували педагогу-організатору, дякуючи за поїздку і зауважуючи, як захоплено діти ділились своїми враженнями вдома.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Жовтень 2015
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Вер   Лис »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Архів записів