Митрополит Августин взяв участь у заходах з нагоди Всеукраїнського дня молитви за сиріт

 10 листопада в актовій залі у Київській обласній державній адміністрації відбувся захід, присвячений Всеукраїнському дню молитви за сиріт, який відзначається щороку у другу неділю листопада. У цей день по всій Україні приділяють особливу увагу дітям, які залишилися без піклування батьків. Метою Дня молитви є нагадати людям про християнське ставлення до таких дітей шляхом піклування і посильної допомоги на життєвому шляху. На заході, який відкрив голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра, були присутні сім’ї, які опікуються дітьми-сиротами, діти, які втратили своїх батьків внаслідок збройного протистояння на Сході України, а також представники церков і релігійних організацій.

 З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь у заході взяли: митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, вікарій Київської Митрополії, єпископ Васильківський Миколай, секретар Білоцерківської єпархії протоієрей Михаїл Кобулей,  секретар Бориспільської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук.

Митрополит Августин звернувся до присутніх зі словом, у якому наголосив про необхідність піклування за знедоленими дітьми, до чого нас закликає і Слово Боже. Разом і з тим владика втішив дітей, які внаслідок різних обставин залишилися без сім’ї: “Тільки в Церкві ви можете віднайти ту сім’ю, ту любов, якої вас позбавило зло, яке панує у світі. Діти – вони чисті і без гріха, тому про них особливе піклування, яке йде від Бога” – сказав митрополит Августин.

Після урочистої частини представники релігійних церков і організацій мали зустріч із заступником голови Київської обласної державної адміністрації Андрієм Янченком.

За матеріалами офіційного сайту Київської Митрополії Української Православної Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Листопад 2015
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Жов   Гру »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • Архів записів