День Ангела митрополита Августина

28 червня, у день пам’яті блаженного Августина, єпископа Іппонійського, небесного покровителя Керуючого Білоцерківською єпархією, митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у місті Біла Церква відбулося урочисте Богослужіння. На святкову Літургію прибули вікарії Київської митрополії архієпископ Обухівський Іона і єпископ Фастівський Даміан, духовенство Білоцерківської, Житомирської єпархій, чернецтво та вірні з усієї Білоцерківської єпархії. Після читання Євангелія архієпископ Іона виголосив проповідь. На завершення Богослужіння відбулося славлення святого блаженного Августина Іппонійського з молитвою цьому святому. Від собору духовенства, що звершувало Богослужіння, митрополита Августина привітав архієпископ Обухівський Іона, а від кліру Білоцерківської єпархії – протоієрей Андрій Оленин, благочинний Миронівського округу. Владику митрополита вітали також представники військових і громадських установ і організацій, колективів і вірних Білоцерківської та інших єпархій.

Також, у зв’язку із святкуванням ювілейних дат, владика вручив церковні нагороди, а саме: з нагоди 50-річчя від Дня Народження, протоієрею Костянтину Броварнику, настоятелю храму святих Жон Мироносиць у с. Сорокотяги ─ орден святого великомученика Георгія Побідоносця, з нагоди 45-річчя від Дня Народження, Броварник Лії – орден Почаївської ікони Пресвятої Богородиці та з нагоди 65-річчя від Дня Народження, Дибі Віктору Івановичу – орден Почаївської ікони Пресвятої Богородиці,

Напередодні митрополит Августин очолив святкове Богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві, під час якого із Днем Ангела його привітали співробітники єпархіального Управління та клирос кафедрального собору.

Ввечері, цього ж дня, під час вечірнього Богослужіння, архіпастир разом із духовенством та вірними у Спасо-Преображенському кафедральному соборі зустрів  ікони та мощі святих цілителів, які з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія перебуватимуть в межах Білоцерківської єпархії до 11 липня.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Червень 2018
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Тра   Лип »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  
  • Архів записів